Хто винний у тому, що шість шкіл Рожищенської громади нема чим опалювати. ВІДЕО

09.02.2022

Проблема із забезпеченням торфобрикетом окремих закладів освіти Рожищенської громади виникла через недобросовісного постачальника – ТОВ «ЕНІК ЕНЕРДЖІ ГРУП», з яким уклали договір на доставку 765 тонн торфових брикетів вартістю 1 мільйон 683 тисяч гривень.

Як повідомили в гуманітарному відділі, вони вчасно провели процедуру закупівлі і 19 січня підписали договір із підприємством, яке перемогло у тендері, запропонувавши найнижчу ціну.

«Протягом січня постачальник доставив у заклади освіти лише 48 тонн торфобрикету, за який ми вчасно розрахувалися, а повинен був 120-140 тонн у місяць. Через це і виникла проблема з опаленням шкіл. Переможець торгів не хоче виконувати свої зобов'язання, чи не може, виправдовуючись відсутністю торфобрикету», – розповів начальник гуманітарного відділу Ігор Кузава.

Згідно договору доставка торфових брикетів має здійснюватися транспортом на вимогу усної або письмової заявки протягом трьох днів із моменту її отримання.

«Гуманітарний відділ подав уже чотири заявки, на які постачальник зреагував лише один раз, та й то поставки виконали в неповному обсязі: в заклади освіти замовляли 18-20 тонн торфобрикету, а постачальник завіз від 5 до 10 тонн. Через невиконання зобов’язань ТОВ «ЕНІК ЕНЕРДЖІ ГРУП» ми вирішили достроково розірвати договір із підприємством, повідомивши про це за 30 календарних днів», – пояснив Ігор Борисович.

Щоб уникнути зриву освітнього процесу, в Рожищенській міській раді провели нараду. Знайшовши гроші в бюджеті, в межах чинного законодавства, гуманітарний відділ підписав додатковий договір із підприємством «Волиньторф» лише на 90 тонн брикету, який із 7 лютого почали завозити в окремі заклади освіти.

«8 лютого представники ТОВ «ЕНІК ЕНЕРДЖІ ГРУП» вийшли на телефонний зв'язок і пообіцяли до кінця тижня у повному обсязі виконати нашу заявку, завізши торфобрикет у школи. Чи виконає підприємство в черговий раз взяті на себе зобов’язання, покаже час», – підсумував Ігор Кузава.

Поки тривають перемовини працівники деяких освітніх закладів спільно з робітниками комунального підприємства «Дільниця благоустрою» зрізують аварійні дерева у міському парку та за рахунок їх підтримують температурний режим у школах.

Читайте також: Які пільгові категорії дітей безкоштовно годуватимуть у школах і дитсадках громади

Поділитися: