Вітали з присвоєнням звання «Мати-героїня»

01.11.2022

Днями відповідно до Указу Президента України за материнську самовідданість, народження та зразкове виховання дітей, забезпечення умов всебічного їх розвитку голова Рожищенської міської ради Вячеслав Поліщук вручив посвідчення та нагрудний знак до почесного звання України «Мати-героїня» жительці Топільна Наталії Василівні Ковальчук.

Для жінки бути мамою – це найпочесніша місія у житті. Сторицею зростає честь називатися Матір’ю-героїнею. Але щоб мати таке звання, потрібно не лише народити п’ятеро та більше дітей, але й прикласти титанічних зусиль, аби виростити з них добрих, чуйних, дбайливих людей, дати освіту, допомогти стати на ноги.

Двадцять чотири роки Наталія Василівна та Руслан Леонідович Ковальчуки йдуть разом по житті, а троє синів та двоє донечок, яких народили, - найдорожче їх родинне надбання.

Наймолодшому синочку Ковальчуків - Назару - дев'ять років. Він разом з татом і мамою приїхав на вручення нагороди.

А зовсім нещодавно багатодітна родина Ковальчуків поповнилася - одружився старший син Юрій.

Коли запитую у подружжя, що найголовніше у вихованні дітей, Наталія Василівна відповідає першою - любов. Бо ніякі покарання не принесуть кращого результату, впевнена жінка, як ніжне мамине слово, пояснення дитині, чому не слід так чинити. Руслан Леонідович підтримує дружину і доповнює - батьківський приклад теж є неодмінною складовою виховання.

Звичайно, адже дитина, наче губка, вбирає у себе все те, що бачить довкола, і формує в подальшому свою модель сім'ї.

Окрім міського голови, вітали Наталію Ковальчук з присвоєнням звання "Мати-Героїня" сільський староста Дмитро Кисіль, колеги з міського дошкільного закладу "Струмочок", де працює Наталія Василівна.

Було багато щирих слів, подарунків, до сліз розчулило присутніх і музичне вітання від солістки Центру культурних послуг Надії Козій.

Очільник громади Вячеслав Поліщук висловив слова безмежної людської вдячності Наталії Ковальчук за цей воістинну великий подвиг і бажав багатодітним батькам у мирі та злагоді діждатися ще внуків та правнуків. Бо завдячуючи безмежній жертовній материнській любові, мудрій татовій пораді живе та міцніє український рід.

Поділитися: