За уквітчання доріг волинянин став світовим рекордсменом

10.11.2022

Пам’ятаєте квітучі чорнобривці та соняхи обабіч ковельської траси? Напевне, звертали увагу, бо оминути таку красу поглядом просто неможливо.

Лучанин Василь Рижук уже більше 20 років засіває чорнобривцями та соняшниками узбіччя доріг і усе робить власним коштом. Заквітчує дороги одразу у кількох напрямках – до Львова, Рівного та Ковеля.

Це один з наймасштабніших його проєктів, який він назвав «Квітучий прапор України».

«Перш за все своєю працею я намагаюся підняти імідж нашої держави, розвивати українське квітникарство. Окрім того, чорнобривці та соняшники – це символи нашої країни, тому цей проєкт присвячується усім полеглим українським воїнам", – зазначив в одному з інтерв’ю митець.

Щороку чорнобривцями та соняшниками чоловік засіває більше восьми десятків кілометрів доріг, а пізньою осінню власноруч прибирає залишки квітів та збирає насіння на наступний рік.

9 листопада на своїй сторінці у фейсбуці депутатка Волинської обласної ради Юлія Вусенко повідомила хорошу новину - відомий художник-архітектор, квітникар Василь Рижук з Волині став світовим рекордсменом.

Наш земляк встановив світовий рекорд у номінації «Українська квітуча вишиванка з найбільшою кількістю чорнобривців та декоративних соняшників, висаджених художником-скульптором вздовж доріг України за авторським проєктом».

Юлія Вусенко вручила рекордсмену відповідний диплом.

«Для мене за честь було вручити диплом рекордсмену Василеві Рижуку. Уся Україна знає про його соняхи і чорнобривці. Це той символізм, який для нас, волинян, асоціюється з дорогою додому. Сьогодні це щемно і символічно, як ніколи!» – розповідала Вусенко.

Поділитися: