26 квітня - День Чорнобильської трагедії

26.04.2024

Аварія на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 року вважається найбільшою катастрофою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за екологічними наслідками й економічними збитками. Ця трагедія забрала життя та здоров'я тисячам, зламала людські долі, залишила пустками села та міста у зоні відчуження. Лихо Чорнобиля донині відлунює болем та жалем у серцях тих, хто втратив рідних, хто змушений був залишати свої оселі, у кого життя поділилося на "до" та "після".

У день 38-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, працівники міської ради, комунальних установ громади хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять учасників ліквідації аварії, які врятували світ ціною власного життя, та поклали квіти до пам'ятного знаку.

Аби молоде покоління знало і розуміло, яку небезпеку несла ця аварія і хто з нею боровся, працівники Комунального закладу "Публічна бібліотека" Рожищенської міської ради організували і провели для школярів годину-спомин "Біль і пам’ять атомного квітня", підготували книжкову виставку «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі». а у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбувся урок-реквієм "Чорнобиль: життя "до" та "після".

Пам'ять немає строку давності. У наших серцях, у серцях прийдешніх поколінь житимуть імена тих, хто собою захистив світ від атомного лиха, хто передчасно пішов від нас, уражений Чорнобилем. Вічна пам’ять загиблим Героям Чорнобиля! Пам’ятаємо!

Поділитися: