28 червня - День Конституції України

28.06.2023

Шановні жителі Рожищенської громади!

28 червня 1996 року було прийнято Конституцію України - Основний Закон нашої держави. Ми, українці, стали на шлях незалежного розвитку, голосно заявивши всьому світові, що стали самодостатньою нацією. Саме за вибір європейських цінностей – верховенства права, рівності людей, цінності життя і здоров‘я, честі і гідності кожного, як гарантує українська Конституція, сьогодні ми боремося з ворогом.

В умовах повномасштабного вторгнення московських військ i численних злочинів окупантів, цінності, закладені в Конституції, для кожного з нас набувають ще вагомішого i більш глибинного змісту, оскільки ми вкотре змушені відстоювати у збройній боротьбі проти московської aгpeciï своє життя i свій вибір.

Росія хоче знищити нашу країну, привласнити українську історію, відібрати нашу мову, свободу, споконвічні цінності.

Ми хочемо жити у вільній, демократичній та європейській країні, тому мусимо вибороти Перемогу. А для цього маємо бути об'єднані, працювати для досягнення єдиної мети, допомагати та підтримувати один одного.

Пам’ятайте, Україна починається з кожного з нас. І нам під силу вибороти довгоочікувану Перемогу, коли будемо разом, пліч-о-пліч маленькими справами кожен на своєму місці наближати мирне життя.

Надто великою ціною дається нам боротьба за незалежність, гинуть найкращі сини та доньки України. Низький уклін кожному захиснику, який бореться з ворогом, вічна пам'ять Героям, які віддали за вільне майбутнє України свої життя!

Щиро вірю у щасливе майбутнє України, в якій пануватимуть мир, добробут та порядок, бо у нас нема іншого шляху, як шлях вільного народу . Тому бажаю нам мудрості, розуміння та єдності, аби пройти всі випробування достойно.

З повагою – Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук

Поділитися: