28 липня – День Української Державності

28.07.2023

Шановні жителі Рожищенської громади!

Сьогодні Україна вдруге відзначає День Української Державності. Ця памʼятна дата відзначається у день хрещення Київської Русі, у день святого князя Київського Володимира Великого - одного із засновників і покровителів нашої державності.

Тисячолітня історія українського державотворення сягає своїми витоками Руської середньовічної держави, де було закладено фундамент державницьких традицій українців, звідки походить наш герб – Тризуб Володимира Великого, грошова одиниця та Київ як політичний і культурний центр України. За понад тисячолітню традицію державотворення неодноразово доводилося виборювати державу потом і кров'ю. І нам випало жити у часи, коли за волю та незалежність України доводиться платити життями наших Героїв.

Але українці - волелюбний та нескорений народ, який не дозволить ворогові плюндрувати рідну землю.

Сьогодні Україна за підтримки цивілізованого світу гідно дає відсіч агресору, ми впевнено віримо в Перемогу, адже захисники України – нащадки козаків, січових стрільців, вояків УПА – вкотре доводять, що Українці – сильні, єдині і непереможні! Ми віримо ЗСУ!

Схиляємо голови у пошані перед загиблими захисниками України, дякуємо кожному, хто нині бореться з ворогом у зоні бойових дій.

Війна не зламала Україну і не зламає. Перемога безумовно буде за нами. Україна - вистоїть. Україна - переможе! І цю перемогу має наближати кожен з нас, кожен на своєму місці. Тому маємо бути об’єднані та єдині у найголовнішому прагненні – здолати ворога!

Слава Україні!

З повагою – Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук

Поділитися: