8 травня - День пам’яті та примирення

08.05.2023

8 і 9 травня, у День пам’яті і примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, ми схиляємо у пошані голови перед пам’яттю мільйонів загиблих українців, які рятували від нацизму Україну, Європу та світ.

Впродовж 1939 – 1945 років втрати нашого народу були вражаючими. За свідченнями істориків, понад 5 мільйонів українців було вбито та закатовано, ще більше депортованих, репресованих, евакуйованих, померлих від голоду й холоду. Загинув кожен п’ятий українець. Коричнева чума не оминула жодної української родини і торкнулася всіх регіонів країни.

У ці дні з безмежною вдячністю вшановуємо наших дідів та прадідів, ветеранів Другої світової війни, які перемогли нацистів у довготривалій боротьбі. Вони назавжди залишаться для нас прикладом патріотизму, незламності духу та волі до перемоги.

Сьогодні наша країна знову у стані війни. Путінський рашизм став аналогом нацизму у ХХІ сторіччі. Висловлюємо шану усім українським захисникам, нашим землякам-військовим, добровольцям, які щодня боронять цілісність та суверенітет нашої країни, український народ від російського агресора.

Вічна пам'ять полеглим Героя сучасності!

Українці вистояли і спільно з іншими народами світу здобули перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. Впевнений, що й зараз ми вистоїмо і здобудемо перемогу над рашизмом у війні за нашу свободу, незалежність і вільне майбутнє України.

Вічна шана і пам’ять усім, хто невтомно наближав перемогу 1945 року.

Слава героям, котрі нині виборюють волю та незалежність Української держави.

Пам’ятаємо. Перемагаємо. Слава Україні!

З повагою - Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук

Поділитися: