Асистенти вчителів інклюзивного навчання підвищували фахові навики

16.05.2023

15 травня 2023 року КУ "Інклюзивно-ресурсний центр" Рожищенської міської ради провів семінар на тему: «Інклюзивна освіта. Моніторинг досягнень учнів з особливими освітніми потребами» для асистентів вчителів інклюзивного навчання Рожищенської, Копачівської та Доросинівської територіальних громад.

З вітальними словами до присутніх звернулись спеціаліст гуманітарного відділу Рожищенської міської ради- Наталія Грищенко та директор КУ «Інклюзивно -ресурсний центр» Рожищенської міської ради Неля Потрапелюк.

З учасниками семінару опрацювали індивідуальну освітню траєкторію дитини на інклюзивному навчанні. Моніторинг досягнень учнів з особливими освітніми потребами.

Питання формування мотиваційної складової освітньої діяльності учнів з ООП представила фахівець ІРЦ Тетяна Гірса; співпрацю асистента вчителя з батьками в інклюзивному класі - фахівець ІРЦ Ірина Панасюк.

Практичну частину семінару - презентацію портфоліо - демонстрували асистенти вчителів Галина Мацюк, Лілія Корнійчук та Любов Куденчук.

За підсумками семінару учасники отримали методичну допомогу для підвищення своїх професійних компетенцій у подальшому використанні в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, їх педагогами та батьками.

Поділитися: