«Безпека понад усе»: школярів навчали правил власної безпеки

03.05.2023

Соціальна акція «Безпека понад усе» відбулася у КЗЗСО «Крижівський ліцей» в рамках проведення профілактичної роботи щодо поглиблення знань учнів з безпеки життєдіяльності.

Організували цікаву та пізнавальну зустріч з школярами спеціалісти Центру соціальних служб Рожищенської міської ради за підтримки представників поліції та ДСНС.

У ході змістовного спілкування діти перевірили свої знання правил дорожнього руху. Директор Центру соціальних служб Олег Шварцкоп наголосив школярам на важливості дотримання правил власної безпеки. А цікава вікторина допомогла учням узагальнити свої знання.

Школярі активно спілкувалися з представниками патрульної поліції відділу поліцейської діяльності № 1 м. Рожище Миколою Сидоруком та Іваном Гаврилюком.

Питання безпеки під час війни – одне з найважливіших. Тому, окрім обговорення дотримання безпечної поведінки під час майбутніх канікул (під час купання, у лісі), провідний інспектор РУ ГУДСНС України у Волинській області Олександр Слобода розповів, як поводити себе у випадку виявлення підозрілих та вибухонебезпечних предметів, розповсюдив серед учнів пам’ятки з цивільного захисту.

Про права та обов’язки неповнолітніх, відповідальність за вчинення правопушень бесіду з підлітками провів старший дільничний офіцер поліції Андрій Торожнюк.

Та найбільше емоцій викликало у школярів ознайомлення з патрульним авто та спецзасобами охоронців правопорядку.

Проведення таких профілактичних заходів сприяє усвідомленню дітьми обов’язкового виконання встановлених правил безпеки, формуванню навичок поводження при надзвичайних ситуаціях. Тому такі спільні зустрічі з підростаючим поколінням представників соціальної служби, поліції та рятувальників проводитимуться у громаді на постійній основі.

Поділитися: