Благодійний фонд "Рокада" допоможе відремонтувати будинки, де проживають ВПО

10.07.2024

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук та очільниця благодійного фонду "Рокада" Волинь Людмила Висоцька-Степанюк підписали меморандум про співпрацю громади та Фонду щодо підтримки ВПО.

Зокрема, наразі співпраця направлена на реалізацію проєкту від БФ "Рокада" під назвою "Ремонт індивідуальних житлових будинків у сільській та селищній місцевості".

Йдеться про ремонт будинків, в яких проживають ВПО. Основна вимога - підтвердження того, що сім’я або ж родина, яка переїхала у громаду із зони бойових дій, матиме змогу проживати в орендованому/наданому будинку впродовж 1-3 років.

В рамках даного проєкту відібрано 5 заявок на ремонт житла для ВПО з Рожищенської територіальної громади.

Також під час зустрічі було обговорено питання підтримки Фондом місць компактного проживання ВПО (шелтерів).

Мова велася про підтримку у вирішенні нагальних проблем у гуртожитку Рожищенського коледжу, де проживають переселенці.

"Забезпечення відповідних умов проживання людей, яким довелося тікати від війни, - питання, актуальне для місцевої влади. А благодійний фонд "Рокада" - реальна підтримка у вирішенні питань ВПО, їх інтеграції у місцеві громади. Тому плануємо спільну результативну співпрацю в рамках проєкту щодо ремонту житла сім'ям ВПО", - зазначив очільник громади Вячеслав Поліщук.

Нагадаємо, БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «РОКАДА» є виконавчим партнером Агентства ООН у справах біженців. Метою Фонду є надання всебічної підтримки біженцям і шукачам захисту, внутрішньо-переміщеним особам та населенню, що постраждало внаслідок збройної агресії російської федерації.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування