Чергове засідання виконавчого комітету: які питання розглядали

25.06.2024

25 червня під головуванням міського голови Вячеслава Поліщука відбулося чергове засідання виконавчого комітету Рожищенської міської ради.

У ході засідання було розглянуто п’ятнадцять важливих питань з різних сфер життєдіяльності громади.

Члени виконкому схвалили зміни щодо певних місцевих програм, які, зокрема, стосувалися виділення 54,1 тис. грн Дубищенському ПЖКГ на заміну модуля очистки відпрацьованих газів на котельні смт Дубище та 300 тис. грн - на придбання автомобіля для виконання бойових (спеціальних) завдань Управлінню Служби безпеки України у Волинській області.

Підтримали члени виконкому також внесення змін до рішення виконавчого комітету Рожищенської міської ради від 17.12.2021 року №186 «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів від жителів будинків приватного сектору, багатоквартирних будинків, бюджетних організацій та інших споживачів Рожищенської територіальної громади, які надаються комунальним підприємством «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради». Основні чинники, які призвели до необхідності коригування тарифів, - це збільшення прожиткового мінімуму, зростання ціни на пальне та зростання на 56% тарифу на захоронення зібраних відходів.

З метою уникнення значної збитковості підприємства, скоригована вартість послуг вивезення твердих побутових відходів КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» становитиме 41 грн на одну особу в місяць для населення приватного сектору та 40,80 грн – для населення багатоквартирних будинків.

Заслухали та підтримали на засіданні виконкому звіт керівника комунальної установи «Центр соціальних служб» Рожищенської міської ради Олега Шварцкопа.

Серед інших розглянутих питань члени виконкому надали дозвіл на встановлення меморіальних дошок загиблим землякам-Героям.

Певна частина розглянутих питань стосувалася захисту прав дітей: надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування; встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування; надання дозволу на придбання житлового будинку на ім’я малолітньої дитини.

Розглянули на засіданні питання, які стосувалися соціального захисту людей похилого віку, зокрема, про затвердження подання до суду про призначення опікуна над фізичною особою та про затвердження подання до суду про призначення опікуна над фізичною особою у разі визнання її недієздатною.

Загалом робота членів виконавчого комітету була злагодженою та сприяла прийняттю конструктивних рішень.

Поділитися: