День Героїв: маємо пам'ятати і бути вдячними

23.05.2023

День Героїв, який відзначають 23 травня, не є офіційним святом, але має свою давню історію. Започатковано свято було у 1941 році, коли на Другому Великому зборі

Організації Українських Націоналістів було вирішено саме в цю дату вшановувати пам’ять загиблих за волю України патріотів.

За радянських часів його відзначали здебільшого колишні вояки УПА та дисиденти, звісно підпільно.

З проголошенням незалежності України святкування Дня Героїв стало традиційним. І ця традиція - вшановувати українських вояків, борців, які жили в різні епохи й захищали рідну землю - в час повномасштабної війни з росією набула ще більшої актуальності. Адже цей день - ще одна можливість віддати шану Героям сучасності - нашим рідним, сусідам, знайомим, які віддали життя у боротьбі з російським агресором, і висловити слова вдячності та підтримки усім українським захисникам, які нині стримують ворога на територіях військових дій.

Вічна шана нашим загиблим землякам, щирі співчуття родинам Героїв. Пам'ятаймо про полеглих українських патріотів, які вже увійшли в історію боротьби за нашу державність.

Молімося за збереження життя та здоров'я наших захисників, які перебувають на передовій. Підтримуймо та допомагаймо їм, це - наш моральний обов'язок.

Відзначення Дня Героїв – це свідчення твердої волі українського народу до боротьби за незалежність держави.

Бажаю нашим воїнам сили і мужності, добра кожній українській родині, а нашій державі – Перемоги! Хай на рідній українській землі, освяченій кров’ю наших Героїв, знову запанує мир і злагода.

Слава Україні! Слава Героям!

З повагою - Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук

Поділитися: