Депутати Рожищенської громади прийняли бюджет на 2024 рік

25.12.2023

Відбулася чергова 39-та сесія Рожищенської міської ради, участь у роботі якої взяло двадцять обранців громади з двадцяти шести.

Депутати розглянули п'ятдесят вісім питань порядку денного. Найголовніше з них - затвердження головного фінансового документу громади на наступний рік.

Прийняттю бюджету передувало його обговорення під час громадських слухань, засідання виконавчого комітету, постійних депутатських комісій та в кінцевому результаті пленарне засідання сесії міської ради.

Проєкт бюджету представила депутатам начальниця фінансового відділу Рожищенської міської ради Ірина Попова, зазначивши, що він буде як ніколи складний та обмежений. Зокрема, через вилучення військового ПДФО до спеціального фонду Державного бюджету, громада лише за цією позицією втрачає близько 5 млн гривень. Помітно зменшили нам і базову дотацію. Тому фінансовий ресурс громади недостатній.

Після обговорення та уточнення певних статей видатків та доходів депутати проголосували за прийняття головного фінансового документу громади, який складає на 2024 рік близько 257 мільйонів гривень.

Розглянули та проголосували депутати за затвердження місцевих програм. Слід зазначити, що зважаючи на обмежений бюджет наступного року, закладений фінансовий ресурс жодної з програм не покриває стовідсотково виконання усіх передбачених заходів.

Також обранці громади підтримали затвердження Стратегії розвитку Рожищенської міської територіальної громади до 2027 року та Плану заходів на 2024-2027 роки з реалізації Стратегії розвитку Рожищенської міської територіальної громади до 2027 року.

Заслухали на сесії звіти керівників щодо виконання фінансових планів за 9 місяців 2023 року КНП «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» та КП «Рожищенська багатопрофільна лікарня» та проголосували за затвердження фінансових планів підприємств на наступний рік.

Обговорюючи плани та напрацювання у галузі медицини на наступний рік, міський голова Вячеслав Поліщук повідомив присутнім приємну новину про те, що Рожищенська громада стала переможницею проєктів транскордонного співробітництва у рамках Програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 з пріоритетом "Здоров'я". Отож є надія, що у найближчі два роки вдасться поповнити Рожищенську багатопрофільну лікарню сучасним обладнанням задля розширення спектру медичних послуг.

Низка питань, підтриманих обранцями громади на сесії, стосувалася земельних відносин: детальних планів територій, зміни цільового призначення земельних ділянок, проєктів землеустрою, оренди землі тощо.

Також Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук презентував Подяку Рожищенській громаді за сприяння у підвищенні боєздатності 3-ої окремої штурмової бригади, яку передало керівництво бригади за фінансову підтримку військових.

Після завершення розгляду питань порядку денного Вячеслав Поліщук подякував депутатам за роботу, за небайдужість до вирішення проблем життєдіяльності громади, привітав з прийдешніми Різдвяними святами та висловив надію на конструктивну та злагоджену роботу у наступному році.

Поділитися: