Діти-ВПО Рожищенської громади відвідали інтеграційний захід, організований Благодійним фондом «Рокада» Волинь

22.05.2023

Інтеграційний захід для дітей-ВПО, ініційований Благодійним фондом "Рокада" Волинь, зібрав мешканців трьох місць компактного проживання з Олицької селищної ради, Рожищенської міської ради та Городищенської громади.

"ТГ відгукнулися на наш заклик і за допомогою співучасті забезпечили дітей внутрішньо переміщених осіб, які проживають у гуртожитках, транспортом, аби доїхати до Луцька, де і відбулася вистава.

Також до перегляду вистави запросили дітей-сиріт та дітей, що виховуються у будинках сімейного типу у вказаних громадах.

Присутні, а це понад 50 осіб, мали змогу переглянути виставу «Волонтери-котики» від Театральна майстерня «ДогориДриґом», яка в ігровій формі розповідала про волонтерів. Мовляв, «навіть, якщо у вас є лапки, це не означає, що ви не можете бути волонтером».

Під час дійства діти дізналися більше про важливу діяльність волонтерів і те, що вони можуть дістати навіть "ріг єдинорога" та "ельфійську сталь".

Акторами під час вистави були не дорослі, а діти. Тому це була справжня дитяча вистава, яку зіграли юні актори для внутрішньо переміщених осіб.

Захід відбувся у приміщенні театральної студії "ДогориДригом" КультурнеУКРИТТЯ. Це підвальне приміщення, яке водночас слугує й укриттям, тому діткам та дорослим було безпечно.

Також опісля заходу на дітей очікували цікаві вправи з розвитку акторської майстерності та своєрідна майстерка.

Разом із режисером з дорослими та дітьми працювали психологи волинського осередку Благодійний фонд «Рокада» Волинь.

До того ж діти могли написати свої мрії про перемогу та мир на жовто-блакитних папірцях та повісити їх на особливе дерево бажань.

Завершилося дійство смачним частуванням для маленьких акторів та їх гостей.

Такий захід став спробою залучення ВПО до культурного життя Луцької громади, а також, щоб діти та дорослі могли знайти активних та цікавих людей з інших приймаючих громад.

Вистава була організована соціальними працівницями по роботі з громадами у межах роботи СССМ-кластеру", - інформують на фейсбук сторінці Благодійного фонду.

Фотограф: Сергій Матвійчук.

Проєкт здійснюється за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

Поділитися: