До Дня пам’яті полеглих у бою під Крутами у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбулася патріотична година

27.01.2023

27 січня до Дня пам’яті полеглих у бою під Крутами у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбулася патріотична година "Герої нашого часу". Учасниками заходу стали дев'ятикласники Рожищенського ліцею №1 разом з вчителькою історії Галиною Степанюк та бібліотекарем Лілею Семенюк.

Коротку історію бою під Крутами розповіла молоді головний зберігач фондів музею Тетяна Переходько.

В рамках уроку пам'яті відбулися також демонстрація документального фільму "Крути: як відрізнити історичну правду від міфу" та презентація фотовиставки з фондів музею "Пам'ятаємо про Крути".

Працівник музею, історик та краєзнавець Роман Трофімчук розповів учасникам заходу про подвиг крутянців, провів паралелі подій далекого 1918 року та сучасних, наголошуючи, що свобода і доля України залежать від готовності кожного українського громадянина захищати інтереси своєї країни.

Хвилиною мовчання вшанували учасники години пам'яті юних патріотів, які 29 січня 1918 року пішли, сповнені молодечого запалу, віри в перемогу, на захист своєї держави та загинули за неї, а також новітніх Героїв, які віддали життя за цілісність і незалежність сучасної України.

Також школярі ознайомилися з експозицією музею. Особливо зацікавили молодь виставки експонатів, присвячені українсько-російській війні.

Поділитися: