Добровільний пожежний рух в Україні набирає обертів

28.01.2023

Бажаючи убезпечити своїх мешканців, учасники місцевого самоврядування почали активно розвивати добровільні пожежні команди.

Головною перевагою таких команд є оперативність, адже нерідко найближче пожежне відділення знаходиться в 30 км від містечка чи селища, де виникає пожежа. Близьке розташування, орієнтація в місцевості та швидке реагування на виклики - значно підвищують шанси на порятунок майна та відсутність людських жертв.

Професіоналізм таких команд також не варто недооцінювати. Адже кожен охочий вступити до лав ДПК повинен пройти відповідне навчання. Саме цей етап підготовки завершився минулого тижня у вогнеборців добровільних пожежних команд 25 громад-партнерок Проєкту HOVERLA / проєкт USAID в Україні Волинської, Львівської та Полтавської областей.

З 11 по 19 січня в рамках Проєкту «Цивільний захист з Добровільними пожежними командами (ДПК) для громад ГОВЕРЛА» відбувалося навчання 300 добровольців.

Враженнями від спеціалізованого навчання, за програмою ДСНС України, ділиться і учасник Проєкту “Цивільний захист з Добровільними пожежними командами (ДПК) для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»” Володимир Семенюк:

«Найбільше сподобалася, звісно, практична частина навчання, зокрема опанування пожежного обладнання. Інструктори пояснювали всі тонкощі роботи настільки детально та цікаво, що іноді до нас доєднувалися «вільні слухачі», які знаходилися поряд з нашою групою. Також важливо відмітити, що нас навчали користуватися спорядженням, як старого, так і нового зразка – аби при нагоді бути готовими працювати з різним обладнанням та якісно виконати нашу роботу».

Більше про навчання добровольців читайте за посиланням: https://bit.ly/3wzB8VK

Цю публікацію було створено Фондом Міжнародної Солідарності в рамках Проєкту “Цивільний захист з Добровільними пожежними командами (ДПК) для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»”, який став можливим завдяки Агенству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Поділитися: