Добровольцям-пожежникам Переспівського старостинського округу вручили посвідчення

22.02.2023

З початком повномасштабного вторгнення держави-агресорки, цивільний захист став пріоритетним напрямком розвитку для багатьох громад. Бажаючи убезпечити своїх мешканців, на місцях почали активно розвивати добровільні пожежні команди, головною перевагою яких є оперативність, орієнтація на місцевості та швидке реагування на виклики.

Особливо важливе значення такі формування мають у сільській місцевості, адже коли трапляється лихо, місцеві добровольці готові швидко зреагувати на ситуацію й до прибуття основних сил розпочати дії щодо локалізації надзвичайної події, а в деяких випадках – самостійно її ліквідувати.

Створили таку добровільну пожежну команду із дванадцяти добровольців у рамках реалізації проєкту «Цивільний захист з добровільними пожежними командами (ДПК) для громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» і у Переспівському старостинському окрузі.

Аби набути професійних навиків, добровольці пройшли відповідне навчання за програмою ДСНС. На базі 3-ої Державної пожежно-рятувальної частини 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Волинській області майбутні вогнеборці опановували практичні навички гасіння пожеж, навчалися працювати зі спеціальним спорядженням та надавати домедичну допомогу.

А днями міський голова Вячеслав Поліщук та керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрахам, котрий перебував у Рожищі з робочим візитом, вручили добровільним вогнеборцям посвідчення та спеціальні засоби зв’язку.

Тепер сільську добровільну пожежну команду зможуть залучати до гасіння пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт на території свого старостинського округу.

Поділитися: