Дружні візити: налагодження співпраці Рожищенської та Рожнятівської громад

15.01.2024

В рамках налагодження партнерських стосунків та з метою напрацювання договору про міжмуніципальне співробітництво делегація Рожищенської міської ради з робочим візитом відвідала Рожнятівську громаду, що на Івано-Франківщині.

Обмін досвідом щодо покращення надання послуг населенню – один з пріоритетів цієї поїздки. Тож учасники зустрічі відвідали Центр надання адміністративних послуг Рожнятівської селищної ради, Рожнятівську багатопрофільну лікарню та Центр первинної медичної допомоги, ознайомилися з роботою Комунального закладу «Публічна бібліотека з філіями», Рожнятіської ДЮСШ, побували у місцевому краєзнавчому музеї та Рожнятівській дитячій школі мистецтв. Тобто ознайомилися з наданням послуг жителям громади у сфері позашкілля, медицини, адміністративних послуг та галузі культури.

Також представники Рожищенської та Рожнятівської громад провели онлайн-зустріч з польськими партнерами Рожнятівської громади – гміни Ясткув Люблінського повіту - щодо презентації досвіду у пріоритетних напрямках Програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027, обговорили перспективи співпраці на майбутнє.

«Днями відвідали Рожнятівську громаду Івано-Франківської області, з якою хочемо налагодити партнерські відносини. Щиро вдячні за теплий прийом, за те, що відверто та прозоро представили нам функціонування основних закладів у сферах медицини, культури, позашкілля, надання адміністратитвних послуг, які ми намагаємося удосконалити на рівні громади.

Рожнятівська громада має хороший досвід участі у різноманітних програмах щодо підвищення рівня надання послуг жителям громади, і цей досвід нам надзвичайно цікавий.

Також поспілкувалися з партнерами з Польщі, які, як і ми, зацікавлені у співпраці, обміні досвідом щодо розвитку громад.

Також делегація з Рожищенської громади взяла участь у благодійному фестивалі РОЗКОЛЯДА «Колядуймо разом і в Бога благаймо Україні миру і добра». Цей захід, на мою думку, став не просто даниною традиціям, а ще однією можливістю підтримати захисників України і свідченням того, наскільки потужно та згуртовано працюють у Рожнятові задля наближення Перемоги.

Вдячні за сприяння в організації поїздки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Надіємось на результативну співпрацю та чекаємо візиту представників громади-партнерки на Рожищенські терени», - резюмував робочу поїздку на Івано-Франківщину Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Цей захід став можливим завдяки Агенству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Поділитися: