Газовики зустрілися з представниками рожищенських ОСББ

15.03.2024

У сесійній залі Рожищенської міської ради відбулася інформаційно-роз'яснювальна зустріч представників Волинської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» з мешканцями громади щодо нових правил техобслуговування мереж у багатоповерхівках.

Учасниками зустрічі стали перший заступник міського голови Віталій Поліщук, спеціалісти відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту та екології міської ради, комунальних служб та голови рожищенських ОСББ.

Начальник відділу технічного обслуговування Волинської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Роман Шабала закцентував увагу присутніх на тому, що статистика звернень на номер екстреної служби 104, найчастішими з яких є саме виклики щодо витоку газу, свідчить про те, що техобслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, особливо в старих будинках, потрібне заради збереження життя людей. До того ж, вартість профілактичних робіт значно менша, аніж ремонтних, коли трапилась біда й проблему вирішують терміново.

За словами газовиків, внутрішньобудинкові мережі, строк експлуатації яких становить до 25 років, мають обслуговуватись один раз на 5 років. Якщо строк експлуатації понад 25 років – раз на 3 роки.

У форматі діалогу учасники зустрічі обговорили законодавчі документи, які регулюють зміни щодо проведення техобслуговування газових мереж у багатоповерхівках, методологію розрахунку граничних рівнів вартості виконання цих робіт, варіанти проплати за їх виконання та інші.

Поділитися: