Головне із засідання виконавчого комітету

21.12.2023

20 грудня відбулося чергове засідання виконавчого комітету, яке провів Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук. На засіданні розглянули 23 питання порядку денного.

Члени виконкому обговорили та погодили проєкт бюджету громади на 2024 рік. Як зазначила начальниця відділу фінансів Рожищенської міської ради Ірина Попова, характеризуючи основні статті доходів та видатків, цей бюджет буде як ніколи складний та обмежений. Лише вилучення з місцевих бюджетів на користь держбюджету «військового» ПДФО призведе до зменшення надходжень на близько 5 млн гривень. Помітно зменшили нам і базову дотацію. Тому фінансовий ресурс громади недостатній.

Левова частина питань, які виносилися на розгляд виконавчого комітету, стосувалася попереднього розгляду місцевих програм на наступний рік, які потребують фінансового ресурсу з бюджету громади. І хоч члени виконкому підтримали реалізацію цих програм, але фінансовий ресурс на виконання їх заходів порівняно з минулим роком довелося скоротити.

Члени виконавчого комітету розглянули також питання, пов’язані з захистом прав дітей: йшлося про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, та про призначення опікуна над майном дітей, позбавлених батьківського піклування.

Обговорили на засіданні виконкому проєкт Стратегії розвитку Рожищенської міської територіальної громади до 2027 року та Плану заходів на 2024-2027 роки з реалізації Стратегії розвитку Рожищенської міської територіальної громади до 2027 року.

Насамкінець члени виконкому розглянули питання про організацію харчування учнів у школах та дошкільних закладах громади.

Після обговорення підтримали рішення встановити на 2024 рік вартість харчування учнів закладів загальної середньої освіти Рожищенської міської ради у розмірі 25 грн. на одну дитину вдень.

Вартість харчування для дітей закладів дошкільної освіти віком до 3-х років встановили у розмірі 38 грн, віком від 3-х років – 50 грн. Для батьків або осіб, які їх замінюють, розмір плати складатиме 60% від вартості харчування.

Також за рахунок коштів місцевого бюджету безкоштовно харчуватимуть дітей пільгових категорій.

Поділитися: