Громаду відвідали представники Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

19.12.2023

Днями Рожищенську громаду відвідали представники Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Серед гостей – виконувач обов'язків заступника керівника Проєкту, керівники компонентів та регіональних офісів Волинської, Львівської, Полтавської, Житомирської, Рівненської та Одеської областей.

Зустрічали поважних гостей Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, начальник гуманітарного відділу Ігор Кузава, головний спеціаліст з питань проєктної та інвестиційної діяльності Рожищенської міської ради Марія Печко.

Головна мета візиту – проаналізувати результати співпраці та побачити, яким чином використовується надане громаді у рамках партнерства обладнання, а також продемонструвати успішні практики впровадження спільних проєктів в рамках міжмуніципального співробітництва.

Рожищенська громада є однією з десяти громад-партнерок Проєкту на Волині, які уклали Угоду про наміри щодо Проєкту USAID «Підвищення ефективностіроботи і підзвітності органів місцевого самоврядування («ГОВЕРЛА»). Вже два роки фахівці Проєкту підтримують громаду щодо реалізації спільно напрацьованих ініціатив, надають консультативну та методологічну допомогу, проводять навчання, обмін досвідом, знайомлять з передовими практиками.

За час співпраці громада отримала від партнерів не лише якісну менторську підтримку, а й залучила у різні комунальні установи техніки та обладнання на понад 10 мільйонів гривень грантових коштів.

Перший об'єкт відвідин - Рожищенський ліцей №2, який в рамках співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» для покращення надання послуг у сфері організації харчування для внутрішньо переміщених осіб отримав сучасне обладнання, зокрема професійні дороговартісні електричні кухонні плити.

З метою покращення надання послуг у сфері позашкілля та музичної освіти в межах Проєкту вдалося поповнити новими музичними інструментами комунальний заклад "Рожищенська музична школа" . Тож невеличка концертна програма від викладачів та вихованців закладу з залученням отриманих музичних інструментів стала не лише демонстрацією успішно втілених спільних напрацювань, а й принесла учасникам зустрічі неабияке естетичне задоволення.

Рожищенська громада може слугувати позитивним прикладом і щодо налагодження міжмуніципального співробітництва, яке є важливим напрямком роботи Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», адже передбачає підтримку не лише партнерських громад, а й тих, які долучені до проєктів співробітництва.

Із восьми договорів міжмуніципального співробітництва, розроблених спільно з експертами Волинського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» , п'ять підписано та реалізовується між Рожищенською, Копачівською та Доросинівською громадами.

В рамках спільного міжмуніципального співробітництва надаються послуги у сфері інклюзії особливим діткам з трьох громад-партнерок у комунальній установі "Інклюзивно-ресурсний центр" Рожищенської міської ради. Учасники зустрічі побували у закладі, ознайомилися з його роботою, поспілкувалися з колективом.

Проведений влітку фестиваль для жителів трьох громад "Спорт об'єднує" та облаштування сучасного методичного кабінету, в якому мають змогу займатися діти, у Рожищенській ДЮСШ - це результат міжмуніципального співробітництва з метою покращення надання послуг у сфері фізичної культури та спорту. Саме у сучасному та новому методичному кабінеті відбулося представлення головним спеціалістом з питань проєктної та інвестиційної діяльності Рожищенської міської ради Марією Печко результатів співпраці громади з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» та обговорення можливостей впровадження подальших спільних проєктів.

Заключною частиною зустрічі стало відвідання представниками делегації Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Рожищенського будинку дитячої творчості, де у рамках міжмуніципального співробітництва між Рожищенською, Копачівською та Доросинівською громадами з метою покращення якості надання послуг у сфері позашкілля вдалося відкрити студію звукозапису "Апельсин".

На завершення зустрічі Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук подякував представникам Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за підтримку, за можливість впровадження спільних ініціатив задля розвитку громади, покращення надання послуг місцевим жителям та висловив надію на подальшу результативну співпрацю.

Поділитися: