Інклюзивні громади — об’єднані дії для захисту прав людей з інвалідністю та за їхньої участі

15.12.2023

З метою покращення умов життя та доступу до інклюзивної гуманітарної допомоги осіб з інвалідністю, ВПО, людей похилого віку та інших уразливих категорій громадян у Рожищенській громаді продовжується реалізація міжнародного проєкту « Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні».

Аби привернути увагу до питань захисту прав людей з інвалідністю, людей похилого віку, покращити умови життя цих людей в малих містах і селах у нашій громаді та громадах-партнерках проєкту запровадили адвокаційну кампанію «Інклюзивні громади — об’єднані дії для захисту прав людей з інвалідністю та за їхньої участі».

У рамках цієї кампанії у Рожищі регіональні координатори Національної асамблеї людей з інвалідністю України провели спеціалізований тренінг «Освітні потреби дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами».

Говорили про освітні проблеми особливих дітей, про проблеми доступу до інформації людей з інвалідністю, батьків, які виховують дітей та молодь з інвалідністю, ділилися досвідом, який допоможе зробити освітній процес доступним для всіх.

Наступним етапом проєкту, який спрямований на підвищення обізнаності про потреби людей з інвалідністю, проблеми, з якими вони стикаються у повсякденному житті, стане тренінг на тему: «На яку допомогу від громади можуть розраховувати особи з інвалідністю та сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю», проведення якого заплановане на 19 грудня.

В рамках цього проєкту, який впроваджується ГС «ВГО «Національна асамблея людей з інвалідністю України» (ГС «ВГО «НАІУ»)

за підтримки Європейського Форуму інвалідності та Християнської місії незрячих, у громаді велася робота щодо забезпечення потребуючих мешканців громади з інвалідністю асистивними технологіями та кріслами колісними.

Також триває виплата одноразової грошової допомоги вразливим категорія населення, зокрема внутрішньо переміщеним особам, які тимчасово проживають у громаді.

Поділитися: