Хай небо буде мирним, а Україна чистою: рожищани долучилися до Всесвітнього дня прибирання

19.09.2023

У суботу, 16 вересня, у Всесвітній день прибирання, активна молодь громади та студенти Рожищенського фахового коледжу ЛНУВМБ імені С.З.Гжицького приєдналася до міжнародної екологічної ініціативи World Cleanup Day, що пройшла під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!».

Ця соціальна екологічна акція щорічно проходить у 191 країні світу з метою формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та дбайливого ставлення до довкілля. Десятки тисяч громадян у 24 регіонах країни стали цього річ учасниками “World Cleanup Day”.

Ековідповідальна молодь Рожищенської громади, яку зорганізував Молодіжний центр м. Рожище, провела толоку на популярному місці відпочинку – прибережній смузі озера Чебені.

Учасники зібрали понад 200 кг сміття, левову частину якого становили скляні та пластикові пляшки. Працювали дружно та наполегливо. А ще з інформаційною метою спілкувалися з присутніми на озері рибалками щодо засмічення території та необхідності дотримання правил благоустрою. Адже відповідальність за чистоту довкілля лежить на кожному з нас.

Поділитися: