Команда Волинського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» працювала у Рожищенській громаді

03.03.2023

Експерти Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» продовжують надавати консультації громадам щодо актуальних питань роботи органів місцевого самоврядування. Головним лейтмотивом нещодавньої робочої зустрічі стало підведення підсумків співробітництва Рожищенської громади з Проєктом та напрацювання напрямків роботи у майбутньому.

Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук висловив вдячність експертам Волинського регіональого офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» за результативну співпрацю і значну підтримку у цей нелегкий час. Також Вячеслав Анатолійович зазначив, що важливою для громад-партнерок Проєкту є не лише значна фінансова підтримка, а й менторська допомога щодо розвитку самоврядних громад.

За професійну та кваліфіковану допомогу у реалізації нових ініціатив в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» подякувала експертам і головний спеціаліст з проєктної та інвестиційної діяльності Марія Печко.

Керівниця Волинського регіонального офісу Проєкту «ГОВЕРЛА» Ірина Бойко наголосила, що Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» працює у семи областях України і підтримує громади щодо реформи децентралізації через реалізацію трьох цілей: підтримка у формуванні законодавчої основи для реформи, сприяння більш самодостатньому регіональному управлінню та створення механізмів, що допоможуть громадянам відігравати дедалі активнішу роль у місцевому самоврядуванні. І за час співпраці Рожищенська громада вже може слугувати позитивним прикладом для інших. Наприклад, спільно напрацьоване Положення про Громадську раду, яка вже розпочала свою роботу при міській раді. Саме цей дорадчий орган є одним з дієвих інструментів співпраці влади та громадськості.

Експерт з муніципальних послуг Ігор Стефанів представив три пріоритетні сфери діяльності задля вдосконалення надання послуг населенню. Це впровадження системи енергоменеджменту, управління відходами та цивільний захист населення.

Оксана Самойліч, експертка з фінансових питань, окреслила шляхи удосконалення фінансових процесів, налагодження спроможності громад.

Інструменти соціальної відповідальності та механізми залучення громадськості до співпраці з органами місцевого самоврядування аналізували з експертом Анатолієм Левчуком.

Робоча зустріч була плідною та конструктивною, адже обговорили найбільш актуальні проблеми громади та окреслили пріоритети подальшої можливої співпраці в рамках Проєкту.

Поділитися: