Кравчиня з Рожища виграла у грантовій програмі від ACTED для самозайнятих жінок

27.12.2023

У вересні в Рожищенській громаді стартував проєкт французької неурядової гуманітарної організації ACTED при підтримці Міністерства зовнішньої політики Канади, направлений на збільшення ділової активності населення, зокрема жінок, розширення можливостей для їх самозайнятості, розвитку власної справи.

Рожищанка Людмила Бессонова стала однією з учасниць цієї програми і її заявка отримала схвалення та була профінансована грантовими коштами. Загалом за усіма напрямками проєкту грантову фінансову підтримку отримали тринадцять представників Рожищенської громади.

Людмила Бессонова - кравець легкого жіночого одягу. Здобувши професію у Берестечківському професійно-технічному училищі №27, все життя займається шиттям. Працювала у філії Будинку побуту «Веселка» у Єлізаветині, пізніше на колишній фабриці «Динамо», на швейному підприємстві у Луцьку, і навіть коли їздила на заробітки у Польщу, теж працювала за професією. А у вільний від роботи час шиє друзям, рідним та знайомим вдома.

Кравецька справа стала для Людмили Бессонової не просто улюбленим заняттям, а й джерелом доходу.

Жінка давно хотіла змінити свою швейну машинку та оверлок, на яких працювала понад два десятки літ, придбати нові та сучасні, і саме проєкт став для рожищанки шансом для втілення її мрії.

- Про сам проєкт від французької неурядової гуманітарної організації ACTED мені розповіла знайома з Підгайцівської громади, де ця ініціатива впроваджувалася раніше. А через певний час я прочитала про реалізацію цього ж проєкту у Рожищенській громаді. І вирішила заповнити заявку, - розповідає Людмила Андріївна. - Чи вірила у те, що вдасться залучити грантові кошти? Надіялася, адже досвід хорошої знайомої переконував – цей проєкт реально працює. Згодом отримала дзвінок від експертів проєкту про перевірку господарської діяльності і надія зміцніла.

У результаті, завдяки участі у грантовій програмі, кравчині вдалося повністю оновити та модернізувати своє робоче місце. Людмила Бессонова придбала сучасні промислові швейну машинку та оверлок відомого виробника BRUCE , парогенератор з праскою та розкрійні ножиці.

Людмила Андріївна результатом участі у проєкті задоволена та радить використовувати усі наявні можливості для власного розвитку.

- Працювати на новому швейному обладнанні – це не лише справжнє задоволення, а й можливість надання якісних кравецьких послуг, - підсумовує Людмила Бессонова.

Поділитися: