Лабіринт медіаграмотності відвідало близько 500 учасників

24.09.2024

На початку осіннього сезону Рожищенська громада приймала у себе сучасну інтерактивну локацію Лабіринт медіаграмотності «НЕ ВІРРР – ПЕРЕВІРРР».

Це мобільна конструкція розміром з одноповерховий будинок, яка складається з 12 кімнат, в кожній з яких в інтерактивному форматі відвідувачі отримали корисні знання та навички необхідні для підвищення рівня медіаграмотності..

Протягом тижня місце медіаграмотності відвідало близько 500 учасників.

Лабіринт дозволив кожному відвідувачу та учаснику екскурсії отримати необхідні знання про стереотипи та упередження і як вони впливають на нашу думку, про маніпуляції, популізм, про тролів та ботів.

Окрім того, були надані рекомендації, як виходити з інформаційної бульбашки та протидіяти алгоритмам соціальних мереж, які так полюбляють особисту інформацію про кожного з нас.

Ну і загалом, перевірити свої знання та навички критичного мислення та зробити громаду більш стійкою до дезінформації.

Локація лабіринту дозволила відвідувачам освоїти нову інформацію в сучасному медіасуспільстві та якісно повпливати на їх бачення та розуміння даних навколо себе.

Лабіринт медіаграмотності «НЕ ВІРРР – ПЕРЕВІРРР» створено в рамках програми Мріємо та діємо, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна та виконується IREX in Ukraine.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування