Лицарі Небесного війська: минає рік з дня загибелі Володимира Фірчука з Дубища

27.01.2024

27 січня 2023 року стало для родини Фірчуків з Дубища днем скорботи і вічного болю, який не лікує навіть час - війна забрала у них люблячого брата і сина, якому назавжди тепер двадцять вісім.

Молодий, енергійний, товариський. Таким був Володимир Фірчук. Закінчив Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури, працював, будував плани на майбутнє, мріяв про щасливу родину. Та ці плани перекреслила війна. А ще війна вирвала з життя Володимира найближчого друга, з яким товаришували з дитинства. Тому без вагань Володимир Фірчук взяв до рук зброю, став на захист рідної землі.

Солдат Володимир Фірчук боронив Україну у складі 79-ої окремої десантно-штурмової бригади, обіймав посаду навідника БТР, разом з побратимами мужньо нищив ворога на Донеччині.

Несумісні з життям поранення Герой отримав під час ворожого мінометного обстрілу під Мар'їнкою 27 січня 2023 року.

А 3 лютого знайшов останній спочинок на цвинтарі рідного селища, де спочиває і загиблий товариш Вадим Дудко.

Вони товаришували у мирний час, прагнучи змінити на краще життя в Україні, нині захищають нас з небес.

Герої... Вони назавжди залишаться в серці кожного з нас як приклад патріотизму, незламності духу, добра, самопожертви та безмежної любові до України!

Минає рік від дня загибелі нашого земляка, але миру на Україні ще немає. І наш обов’язок зробити все можливе, щоб жертва Володимира Фірчука та інших Героїв не була марною, щоб прапор України гордо майорів над вільною, мирною незалежною Державою.

В цей скорботний день низько схиляємо у пошані голову перед пам'яттю вірного сина та щирого патріота України Володимира Фірчука!

Герої не вмирають, пам’ять про них житиме вічно в наших серцях!

Слава Україні!

Поділитися: