Лицарі Небесного війська: виповнюється рік світлої пам’яті захисника України Миколи Контерука

22.09.2023

Український народ мужньо та стійко бореться з російським агресором з перших днів повномасштабної війни. Звитяжні воїни нашої держави, ставши на оборону незалежності та суверенітету України, віддають найцінніше – своє життя. У лютому 2022-го піднявся зі зброєю в руках проти ворога і наш земляк Микола Федорович Контерук.

Микола Контерук народився у селі Сокіл Рожищенської громади у 1980 році. Середню освіту здобув у місцевій Сокілській школі. Тут донині згадують свого однокласника та колишнього учня теплими словами. Надзвичайно добрим, товариським, відповідальним та сміливим пам’ятають Миколу односельці, а ще щирим українцем і справжнім патріотом, котрий завжди вболівав за своє, рідне, українське.

У дорослому житті Микола Контерук обрав справжню чоловічу професію - став військовим. Після закінчення школи прапорщиків служив у лавах Збройних сил України, був контрактником.

Трагічна звістка про загибель Героя, яка чорним круком прилетіла у Сокіл у вересні 2022-го, розбила не лише серце неньки Миколи Контерука, а сколихнула та захлиснула болем усе село.

За офіційними даними Микола Федорович Контерук загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новомиколаївка на Донеччині 22 вересня 2022 року.

Поховали Миколу Контерука у Миколаєві, де він проживав з сім’єю. Без батьківської опіки залишилося дві доньки. З метою вшанування світлої пам’яті захисника України Миколи Контерука, на фасаді його рідного навчального закладу відкрили меморіальну дошку на честь Героя.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, відповідно до Указу Президента України № 433/2023 «Про відзначення державними нагородами України» від 18 липня 2023 року нашого земляка, штаб-сержанта Миколу Федоровича Контерука удостоєно ордена «За мужність» III ступеня посмертно.

Вічна шана та пам’ять Героєві Миколі Контеруку, котрий за мирне завтра нас з вами віддав найдорожче – своє життя!

Поділитися: