«Маріуполь – це Україна»: Рожищенська громада підтримує переселенців з Маріуполя

24.09.2022

Маріуполь – це Україна. І жоден фейковий референдум не змінить цього.

Київщина, Львівщина, Одещина, Волинь… Сьогодні по всій країні пройшла національна акція «Маріуполь – це Україна». Маріупольці в кожному місті України показали світові, що Маріуполь був, є та буде українським! І ніякий референдум цього не змінить.

Варто зазначити, більшість маріупольців, а це понад 200 тисяч людей, виїхали на підконтрольну територію України. І вони вже зробили свій вибір. Кожна людина – це маріупольці зі своєю історією виживання у блокадному місті. Російські окупанти принесли в їх дім війну, руйнацію, смерть.

В окупованому місті досі залишаються люди за різними причинами, але вони чекають на ЗСУ та вірять в Україну. Не можуть про це вільно говорити через небезпеку.

«Якщо люди голосують вдома під прицілом гвинтівки, то який там може бути вибір? Вони не мають жодного вибору. Це треба припинити. Сотні тисяч родин чекають звільнення рідного міста від окупантів та повернення додому. Так і буде. Ми підтримуємо маріупольців і кажемо «ні» цьому фейковому референдуму, «ні» росії в Маріуполі. Маріуполь – це Україна!.», - зазначив міський голова Вячеслав Поліщук.

Нагадаємо, українська влада закликала жителів тимчасово окупованих територій усіма способами ігнорувати сфальшований окупантами процес "голосування" щодо незаконного приєднання до росії.

Поділитися: