Міський голова відвідав дитячий будинок сімейного типу в Рожищі

02.06.2023

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей до великої родини мами-виховательки Світлани Сяськи, яка створила дитячий будинок сімейного типу та виховує десять дітей, завітало багато гостей. Серед них - перший заступник голови Луцької районної державної адміністрації Сергій Шкода, Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, начальник Служби у справах дітей Рожищенської міської ради Жанна Дубчук, методистка Притулку для дітей Волинської обласної ради Неля Прокопчук, представник Центру соціальних служб Олександр Сітовський.

Малеча щиро спілкувалася з гостями, показували власні малюнки, якими прикрасили кімнати у будинку, що був збудований для родини за державний кошт, розповідали про навчання, а ще – раділи та гуртом розглядали подарунки, які їм привезли.

До організації корисного дозвілля дітей дитячого будинку сімейного типу у Рожищі долучився і помічник-консультант депутатки Волинської обласної ради Оксани Філіпчук Даніїл Тарасюк, передавши дітям величезний батут.

Вихованці ДБСТ Світлани Сяськи – веселі, привітні, ввічливі, і головне – турботливі та чуйні один до одного. Бо цьому навчає їх мама та старший брат Валерій (рідний син Світлани).

Мама-вихователька Світлана Сяська завжди підтримує своїх дітей, цікавиться їх навчанням, разом вони планують і роботу, і відпочинок. Наприклад, разом обробляють присадибну земельну ділянку, разом вирушають на озеро чи інший відпочинок.

«Саме завдяки існуванню дитячих будинків сімейного типу діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, мають можливість виховуватись у родині, отримувати материнську любов і підтримку, а це дуже важливо для їх подальшої адаптації в суспільстві, – наголосив міський голова Вячеслав Поліщук. – Тому наше завдання – створювати для таких родин необхідні комфортні умови проживання».

Саме побутові проблеми, які виникли з опаленням будинку та щодо подальшого облаштування прибудинкової території обговорили представники влади з багатодітною мамою та намітили шляхи їх вирішення.

А на завершення зустрічі зробили спільне фото на згадку.

Поділитися: