Міжнародний партнер ACTED запрошує жителів громади до участі в конкурсі на отримання безповоротного гранту

13.09.2023

У Рожищенській громаді стартує проєкт Французької неурядової гуманітарної організації ACTED при підтримці Міністерства зовнішньої політики Канади, направлений на розвиток самозайнятості населення та мікропідприємництва.

Програма «Забезпечення розширення економічних прав та можливостей жінок для відновлення та розвитку» (SEED), що впроваджується нині у кількох громадах Волинської області, має на меті збільшення ділової активності населення, зокрема жінок, зниження фінансової залежності населення від зовнішніх державних та недержавних дотацій, підтримку та допомогу сім’ям/фізичним особам, які постраждали від війни.

Грантова підтримка надається для здійснення господарської діяльності у сфері сільського господарства, тваринництва, виробництва продуктів харчування, переробки с/г продукції, надання послуг та ін. і становить від 30 до 60 тисяч грн.

У конкурсі на отримання гранту можуть приймати участь наступні категорії населення:

1. Родини, переміщені з території активних бойових дій (ВПО);

2. Родини, що приймають ВПО;

3. Родини, що безпосередньо постраждали від збройного конфлікту;

4 .Родини, що постраждали від поширення вірусу COVID-19;

5. Родини з дітьми до 18 років та/або іншими членами родини на утриманні, очолювані жінкою, або батьком одинаком;

6. Родини безробітних людей передпенсійного віку (50 років і старше);

7. Родини з людьми з тяжкими захворюваннями, інвалідністю або маломобільними людьми;

8. Одинокі жінки, старше 50 років;

9. Самотні матері.

Загалом цей міжнародний проект діє в Україні (розпочинали з Донецької та Луганської областей) з 2019 року і має позитивну історію надання грантової підтримки стосовно самозайнятості, розвитку мікро- та малого бізнесу, навчання ІТ тощо.

Важливо, що надання грантів спрямоване не лише на переселенців, а й на місцеве населення.

Представниця ACTED Ірина Гапотченко днями представила цей грантовий проєкт старостам Рожищенської громади. Це перший крок його впровадження та залучення зацікавлених.

Далі в рамках проєкту передбачаються інформаційні зустрічі представників про'кту та надання необхідної інформації про те, як можна подаватися та отримати грант, для зацікавлених жителів у населених пунктах громади.

Отож слідкуйте за оголошеннями на сайті міської ради та не втратьте можливість скористатися безповоротною грошовою підтримкою!

Поділитися: