Мобільна група Міжнародного фонду "Регіон Карпат" NEEKA навчала школярів протистояти булінгу

10.05.2024

Співпраця Рожищенської громади та Міжнародного фонду охорони здоров'я та навколишнього середовища «Регіон Карпат NEEKA», що є виконавчим партнером Агенства ООН у справах біженців в Україні за підтримки ЮНІСЕФ (UNICEF), триває.

За ініціативою Служби у справах дітей Рожищенської міської ради члени мобільної бригади Фонду працювали цього разу з підлітковою категорією школярів Рожищенського ліцею №4.

Тема спілкування - протидія булінгу та насиллю.

Разом зі старшокласниками психолог Марина Біла та соціальний працівник Марина Ткаченко обговорювали ознаки та прояви такого різновиду насилля як булінг, визначали причини його виникнення у шкільних колективах, вчилися, як правильно діяти та реагувати на цькування зі сторони однокласників чи старших школярів, до кого звертатися за допомогою.

Основним лейтмотивом зустрічі стало вироблення у школярів своєрідного постулату про те, що не слід замовчувати навіть найдрібніші прояви булінгу. Адже бажання не афішувати проблему не усуне її, навпаки, вона з часом набуде більших обсягів і жорстокіших проявів.

Поділитися: