Музична школа отримала нові інструменти від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

28.11.2023

Продовжується співпраця Рожищенської міської ради та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», спрямована на покращення якості надання послуг жителям територіальної громади.

В рамках реалізації проєкту «Рожищенська музична школа звучатиме по-новому» навчальний заклад отримав нові музичні інструменти на загальну суму понад триста тисяч гривень. Чотири бандури та дві гітари днями передав вихованцям та викладачам позашкільного закладу Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

«Наші діти – обдаровані і талановиті. Тому ми повинні робити все можливе для того, аби створити їм простір для розвитку. Співпраця з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» є дієвим інструментом покращення якості надання послуг у сфері освіти жителям не тільки Рожищенської територіальної громади, а й дітям з сусідніх партнерських громад – Доросинівської та Копачівської. Вже вдруге ми отримуємо від своїх партнерів музичні інструменти. Перший раз це були дві флейти, дві труби та гітара, сьогодні – чотири бандури та дві гітари. Це відмінний результат участі у проєкті та хороше заохочення для вихованців закладу, - зазначив Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Справжнім історичним моментом для музичної школи назвав отримання нових дороговартісних інструментів керівник закладу Юрій Сосовський, адже поповнення музичного арсеналу є для школи питанням фінансово затратним. Та й батьки не завжди у цей нелегкий час можуть придбати дитині якісний інструмент. Тому участь у проєкті від USAID «ГОВЕРЛА», на думку Юрія Олександровича, це хороша можливість для розвитку закладу вцілому, так і кожної талановитої дитини зокрема. Адже навчання на якісних інструментах не просто додає бажання дітям освоювати премудрості музичної грамоти, а й дозволяє професійно виступати на різноманітних конкурсах та концертах.

Поділитися: