Ми пам'ятаємо наших Героїв

07.03.2024

7 березня 2022 року, виконуючи бойове завдання в районі села Дмитрівка Бучанського району Київської області, отримавши смертельне вибухово-осколкове поранення , загинув старший солдат першого механізованого батальйону ІІ механізованої роти 14 ОМБР ім. князя Романа Великого Микола Володимирович Мороз.

Лише через місяць, 9 квітня 2022 року, тіло захисника України вдалося повернути додому.

Поховали Героя на Алеї слави у Рожищі.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Миколу Мороза нагородили орденом «За мужність» III ступеня (Указ Президента України від 2 травня 2022 року № 293/2022 «Про відзначення державними нагородами України»), посмертно.

29 серпня 2023 року, у День пам'яті захисників України, у селі Дмитрівка Бородянського району на Київщині відкрили Меморіал загиблих захисників 14 Князівської бригади, які в лютому-березні 2022-го року в пекельних боях відстоювали населені пункти неподалік Бородянки, зокрема і село Дмитрівку, та віддали свої життя у боротьбі з ворогом. Серед полеглих Героїв і наш земляк, рожищанин Микола Мороз.

Вічна шана та слава Героєві!

Поділитися: