"На щиті" у рідне місто востаннє повернувся загиблий Віталій Матвійчук

19.07.2023

Рожищенську громаду накрила чорна хмара болю та смутку. В один день прилетіли з фронту дві звістки про загибель наших земляків - Дмитра Швеця з Олешкович та Віталія Матвійчука з Рожища.

Обоє захисників України загинули на Запорізькому напрямку, який нині є одним з найгарячіших на мапі бойових дій, адже противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ, обстрілюючи і з артилерії, і з повітря.

19 липня громада провадила в останню земну дорогу рожищанина Віталія Володимировича Матвійчука.

Мінометник 118-ої окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України загинув 14 липня 2023 року під час виконання бойового завдання в результаті мінометного обстрілу ворога в населеному пункті Степове Васильківського району Запорізької області.

На захист України Віталій Матвійчук став у червні 2022 року.

Усі, хто знав чоловіка у мирному житті, згадують про нього як про щиру, товариську та добру людину.

Був компанійським, нікому не відмовляв у допомозі. Таким він назавжди залишиться у людській пам'яті. Бо Герої - не вмирають. Вони стають історією.

Навколішки зустрічали кортеж з тілом 42-річного Віталія Матвійчука рожищани, віддаючи останню шану Героєві.

У невимовному горі рідні загиблого, і ніщо не зарадить їхньому душевному болю. Війна забирає найкращих, залишаючи смуток, біль та відчуття спустошення.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України священники відслужили громадську панахиду.

Чин відспівування загиблого захисника України Віталія Матвійчука відбувся у храмі Різдва Пресвятої Богородиці Православної Церкви України м. Рожище.

Тривожні звуки похоронного маршу розривали тишу міста дорогою до місця останнього спочинку Героя.

Алея Слави поповнилася ще одним похованням.

Війна безжально забирає життя українських патріотів. Та саме вони пишуть сьогодні новітню історію української незалежності.

Вічна пам'ять і шана Героям!

Поділитися: