На території Рожищенської громади вже вигоріло понад 2 гектара сухої трави

24.03.2022

Незважаючи на постійні повідомлення щодо заборони випалювання залишків сухої рослинності, продовжують фіксувати непоодинокі випадки виникнення пожеж у природних екосистемах.

Так, лише протягом останніх трьох тижнів на території Рожищенської громади виникло п’ять пожеж на загальній площі 2,11 га.

Як повідомили в Луцькому РУ ГУ ДСНС України у Волинській області, підпали зафіксували у:

  • м. Рожище на вул. К. Шилокадзе – 2 березня о 15:54 виникло загорання сміття на площі 0,1 га. Ймовірна причина – дитячі пустощі з вогнем.
  • смт Дубище на вул. Селянська – 4 березня о 22:30 виникло загорання сміття на площі 0,01 га. Ймовірна причина – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.
  • м. Рожище, Рожищенській МГ – 11 березня о 12:06 виникло загорання сухої трави на площі 0,5 га. Ймовірна причина – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.
  • с. Носачевичі, Рожищенській МГ – 19 березня о 16:07 виникло загорання сухої трави на площі 1 га. Ймовірна причина – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.
  • с. Крижівка, Рожищенській МГ 21 березня о 16:25 виникло загорання сухої трави на площі 0,5 га. Ймовірна причина – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Працівники Луцького РУ ГУ ДСНС України у Волинській області провели ряд заходів щодо встановлення винних осіб за фактами вищевказаних пожеж, проте в жодному випадку не встановили паліїв та, відповідно, жодного винуватця не притягнули до відповідальності у відповідності до чинного законодавства.

«Ліквідація пожеж у природних екосистемах потребує значних паливно-мастильних матеріалів та людських ресурсів, які необхідні для своєчасного й невідкладного реагування на випадки пожеж і руйнувань, що можуть виникнути у будь-яку хвилину внаслідок бойових дій, що ведуться на території України», – йдеться у повідомленні Луцького РУ ГУ ДСНС України у Волинській області.

Нагадаємо, з 3 березня посилили відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. До Кримінального кодексу України у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів додано також навмисні підпали, зокрема, й сухої рослинності. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Читайте також:

Поділитися: