На виконавчому комітеті прийняли важливі рішення, необхідні для життєдіяльності громади в умовах воєнного стану

31.03.2022

Під головуванням міського голови Вячеслава Поліщука відбулося чергове засіданні виконавчого комітету. Питання порядку денного стосувалися важливих сфер життєдіяльності громади під час воєнного стану.

Члени виконавчого комітету затвердили Програму мобілізаційної підготовки та проведення мобілізації на території громади на 2022 рік та Порядок використання автомобільного транспорту та паливно-мастильних матеріалів при виконанні заходів та роботи з мобілізаційної підготовки місцевого значення.

Як пояснив заступник міського голови Сергій Лясковський, під час проведення мобілізації, призову громадян на території громади гострими питаннями стали відсутність коштів на придбання паливо-мастильних матеріалів для доставки призовників, мобілізованих осіб з населених пунктів Рожищенської територіальної громади на збірний пункт чи безпосередньо у військові частини, полігони, бази мобілізаційного розгортання.

«Обсяг фінансування Програми визначається з конкретних завдань та наявних коштів і може уточнюватися з урахуванням дохідної частини бюджету. Цьогоріч на її реалізацію передбачили 50 тисяч гривень, виплати здійснюватимуться в межах видатків, передбачених у бюджеті громади», – додав Сергій Лясковський.

Учасники засідання підтримали зміни до Комплексної програми соціального захисту населення Рожищенської територіальної громади на 2022 рік та затвердили Порядок надання матеріальної допомоги сім’ям військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, працівників поліції та добровольців, які загинули при відбитті військової агресії російської федерації проти України.

Відповідно до документу 50 тис. грн виділили на поховання військовослужбовців вищеназваних категорій, ще 50 тис. грн – на надання одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих.

Члени виконавчого комітету проголосували за заборону продажу алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі (крім пива, вина та слабоалкогольних напоїв) з 24 березня на території Рожищенської територіальної громади до закінчення строку, на який введений воєнний стан.

Згідно рішення забороняється продаж алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі, включаючи пиво, вино та слабоалкогольні напої, військовослужбовцям, працівникам правоохоронних органів та іншим особам, які виконують завдання із забезпечення національної безпеки і оборони України.

Інші питання порядку денного стосувалися малолітніх жителів громади, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, надання соціальної послуги догляд вдома громадянам, які її потребують, дозволів на видалення зелених насаджень на території громади, тощо.

За результатами розгляду всіх питань порядку денного були винесені виважені та обґрунтовані рішення, взяті на контроль до їх повного виконання.

Поділитися: