Надійшла чергова гуманітарна допомога для ВПО від фонду «Благополуччя дітей»

23.12.2022

Працівники Центру соціальних служб Рожищенської міської ради відвідали понад пів сотні сімей ВПО з дітьми, які тимчасово проживають на території Рожищенської громади, і передали продуктові та гігієнічні набори.

Чергова благодійна акція підтримки пройшла в рамках реалізації Всеукраїнською благодійною організацією «Український фонд «Благополуччя дітей» соціально-гуманітарного проєкту «Невідкладна гуманітарна допомога дітям та сім’ям в Україні», координатором якого у Волинській області є доцент кафедри соціальної роботи та педагогіки вищої школи Волинського національного університету ім.Лесі Українки Валерій Петрович.

Проєкт фінансується Дитячим Фондом Німеччини (ChildFund Deutschland) і спрямований на надання гуманітарної допомоги дітям та сім’ям, які постраждали внаслідок воєнних дій в Україні.

За час впровадження проєкту з березня 2022-го року на надання допомоги у Волинській області задіяно більше 1,7 мільйона гривень. Тільки у грудні гуманітарну допомогу отримали 500 сімей із 13 громад Волині. Наша громада вдруге отримує підтримку від Українського фонду «Благополуччя дітей» для ВПО у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, господарчих товарів.

А загалом, Дитячий Фонд Німеччини допомагає Волинській області з 2001 року, наразі він підтримує ще два проєкти у медичній сфері – надання підтримки дітям з онкологічними захворюваннями (1,8 млн.грн) та закупівлю обладнання для луцького клінічного пологового будинку (2,4 млн.грн).

Щира вдячність благодійникам за співпрацю та допомогу щодо підтримки людей, яких війна змусила покинути рідні домівки.

Поділитися: