Нагадуємо суб’єктам господарювання про необхідність проходження спеціалістами навчань з цивільного захисту

29.09.2023

Навчання з цивільного захисту є важливою частиною національної системи безпеки. Завдяки високому рівню підготовки громадян та керівництва з цивільного захисту можна зменшити наслідки та ризики виникнення надзвичайних ситуацій. Особливо актуально це нині, у період війни.

Стаття 91 Кодексу цивільного захисту України визначає, що: «особи керівного складу та фахівці … суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, у перший рік призначення на посаду і періодично один раз на три - п’ять років зобов’язані проходити навчання з питань цивільного захисту у відповідних навчально-методичних центрах сфери цивільного захисту».

Посадові особи суб’єктів господарювання, що функціонують на теренах Рожищенської територіальної громади, проходять таке навчання у Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області.

Строки проведення занять визначаються щорічними планами комплектування Центру слухачами, які затверджуються розпорядженням Волинської обласної державної адміністрації.

Заявку на функціональне навчання та спеціальну підготовку осіб, які залучаються підприємствами, установами, організаціями до проведення інструктажів, навчання і перевірки знань з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки та навчання з питань пожежної безпеки (заявка додаток № 2) слід подати до відділу цивільного захисту та мобілізаційної роботи Рожищенської міської до 15 жовтня 2023 року за електронною адресою m_radans@ukr.net або mazeluk2017@gmail.com

Функціональне навчання суб’єктів господарювання проводиться за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб.

Вартість навчання орієнтовно становитиме:

осіб керівного складу органів управління цивільного захисту, фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту за програмою 32 навчальних годин – 960 грн., 27 навчальних годин – 810 грн., за програмою 18 навчальних годин 540 грн.;

зі спеціальної підготовки осіб, що залучаються підприємствами, установами та організаціями до проведення інструктажів, навчання і перевірки знань з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки – 540 грн.

посадових осіб, до обов’язків яких належить забезпечення заходів пожежної безпеки - по програмі навчання з питань пожежної безпеки посадових осіб, підприємств, установ та організацій – 735 грн., працівники, зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою - по програмі проведення спеціального навчання (пожежно-технічний мінімум) – 490 грн.

заявка додаток 2

Поділитися: