Напрацювання оптимальної мережі закладів освіти в громаді триває

29.02.2024

У міській раді відбулося засідання Робочої групи з питань розроблення плану формування ефективної мережі закладів загальної середньої освіти Рожищенської територіальної громади під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергія Лясковського.

Участь у засіданні Робочої групи взяв Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України “Про освіту”, з 2027 року в Україні починає працювати старша профільна школа (10–12 класи) – із вибором профілю навчання. З цього моменту дев’ятикласники обиратимуть подальший формат отримання повної середньої освіти – академічні чи професійні ліцеї.

Керівник гуманітарного відділу Ігор Кузава наголосив, що впровадження освітньої реформи вимагає формування у громаді оптимальної мережі закладів освіти і запросив усіх до обговорення.

Міський голова Вячеслав Поліщук зауважив, що хоч процес оптимізації мережі - болючий та копіткий, але наразі - необхідний. Та запропонував напрацювати конкретні кроки оптимізації для кожного навчального року.

Учасники зустрічі висловили власне бачення ситуації, детально обговорили поетапну реорганізацію закладів загальної середньої освіти у громаді до 2027 року та можливості створення в громаді академічного ліцею.

Отож, процес реорганізації закладів освіти в Рожищенській громаді триває.

Поділитися: