Народний депутат України Вячеслав Рубльов зустрівся з головами територіальних громад

28.12.2022

У рамках роботи на своєму окрузі та з метою підведення підсумків співпраці за рік, що минає, народний депутат України Вячеслав Рубльов зустрівся з головами Рожищенської, Доросинівської та Копачівської громад.

Обговорювали проблеми, що виникли після початку повномасштабної війни, зокрема, забезпечення енергетичної безпеки ОТГ, які разом з самоврядними громадами вдається долати, залучаючи не тільки державні кошти та кошти місцевих бюджетів, а й міжнародних донорів.

Значний позитив бачить народний обранець у міжмуніципальній співпраці громад колишнього району, у втіленні в життя спільних проєктів за підтримки міжнародного партнера - USAID «ГОВЕРЛА», спрямованих на покращення надання послуг населенню.

Вячеслав Рубльов наголосив, що Волинь була серед трьох перших областей, які ще до повномасштабної війни увійшли в цей проєкт, і це дуже важливо та стратегічно. Бо вже у період війни ми відчули, якою реальною підтримкою для громад є така міжнародна співпраця.

Аби пересвідчитися, як вдалося організувати роботу установ, зважаючи на проблеми з електропостачанням, Вячеслав Рубльов відвідав деякі комунальні заклади колишнього району.

Обговорили на зустрічі з народним депутатом і питання висвітлення діяльності та підтримки місцевих засобів масової інформації. Зокрема, мова йшлася про газету "Наш край", яка у зв'язку з воєнним станом та фінансовими труднощами тимчасово призупиняє роботу.

Серед болючих питань для усіх трьох громад – наші дороги. Тому цю тему теж не обійшли стороною. Також говорили про бюджетні асигнування для громад, про розвиток територій після закінчення війни та окреслили плани співпраці на найближчу перспективу.

Поділитися: