Навчають долати стрес та тривожність за допомогою занять спортом

06.08.2024

Соціальний супровід є однією з форм соціальної роботи, яку успішно реалізують на практиці фахівці Центру соціальних служб Рожищенської міської ради.

Днями фахівець з соціальної роботи Центру Олександр Сітовський та практичний психолог Світлана Кобзар провели для вихованців дитячого будинку сімейного типу Світлани Сяськи цікавий та корисний захід із психосоціальної підтримки.

На вихованні у мами-виховательки Світлани Сяськи перебуває 10 діток. Зараз ці діти мають дружню родину, відчувають турботу та материнську любов, опіку. Але негативні моменти минулого життя, наслідки пережитих емоцій донині залишаються у дитячій пам’яті.

Доступним та дієвим способом подолання стресу, тривоги та пережитих негативних емоцій є заняття спортом та фізичними вправами. При фізичній активності тіло через рухи позбавляється від накопиченої тривоги і стресу. Крім того, під час занять спортом мозок може "трішки відпочити" від негативних думок.

Спільні колективні заняття, ігри дітей з фахівцями та мамою-вихователькою посилюють відчуття дружньої команди, єдиної родини, дозволяють підвищити рівень власної самооцінки.

Під час таких занять позитивні емоції наповнюють дитячу свідомість і допомагають стерти з пам’яті негатив пережитого, сприяють покращенню психічного здоров’я дітей, налагодженню контакту між дітьми та дорослими.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування