Навіщо нам потрібна Громадська рада?

17.08.2022

Навіщо нам потрібна Громадська рада? Давайте розбиратись разом!

Час від часу в будь-якій громаді виникають суперечливі питання, а відповіді на них не завжди очевидні. Саме в таких ситуаціях Громадська рада буде мати вагому роль. Як саме це відбувається?

Громадська рада може:

• підготувати пропозиції, які розглядатимуться місцевими депутатами і працівниками апарату;

• організувати публічні обговорення за участі громадськості та влади, у разі потреби;

• проаналізувати нормативні документи і запропонувати зміни, що можуть вирішити питання місцевого значення;

• активно інформувати громадськість про свою діяльність, прийняті рішення та стан їх виконання.

Громадська рада може стати тією структурою, яка побудує конструктивний діалог громадськості з місцевою владою. Але для цього сьогодні нам необхідно визначитись з тим якою буде Рада. Саме тому, за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» ми працюємо над розробкою Положення про Громадську раду при Рожищенській міській раді.

З проєктом Положення можна ознайомитися за посиланням.

Якщо маєте пропозиції до Положення, надсилайте до 18 серпня (включно) на адресу: m_rada@i.ua (з позначкою «Громадська рада»), або телефонуйте з 9 до 17 год з понеділка по п'ятницю - 093-822-30-84 (Ірина).

Після збору та обробки всіх пропозицій, фінальна версія Положення про Громадську раду буде опублікована на офіційному сайті та подана на розгляд депутатів Рожищенської міської ради.

Якщо ви вірите, що нічого не має бути для громадян без громадян, то це саме той час, коли вам варто проявити свою активність!

Поділитися: