Небесна Сотня - перші герої російсько-української війни

20.02.2023

У Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбувся захід «Небесна Сотня - перші герої російсько-української війни», на який завітали учні та вчителі Рожищенського ліцею № 2.

Головний зберігач фондів музею Тетяна Переходько у вступному слові розповіла найбільш драматичні події Революції Гідності. Було згадано про волинян, які загинули від «беркутівських куль»: Василя Мойсея, Сергія Байдовського, Івана Тарасюка, Едуарда Гриневича...

Відбулася демонстрація відеоролику «Люди створюють історію. Небесна Сотня» про те, що спонукало українців вийти на Майдан, про Небесну Сотню, про значення та цінності Революції Гідності.

На превеликий жаль, Небесною Сотнею не закінчилися біль і страждання України. 24 лютого всі ми прокинулися від звуків вибухів.

Логічним продовженням заходу був перегляд відеоролику «Місяць спротиву», який мав на меті не лише продемонструвати, але і нагадати про те, що боротьба триває і нині - це війна.

До слова був запрошений Роман Трофімчук, учасник подій Революції Гідності. Він розповів, що його спонукало перетнути тисячі кілометрів, прибути до Києва та день і ніч стояти на варті української ідеї. «Майдан це не про заробити гроші, це про боротьбу за ідеали» — наголошує Роман Трофімчук.

Героям Майдану, героям війни, які померли за світле майбутнє України, мирним жителям, які полягли у війні в Україні було присвячено хвилину мовчання.

Завершальним етапом заходу став перегляд виставки-спомину «Небесна Сотня воїнів Майдану» та предметів, які розповідають про російсько-українську війну.

Поділитися: