Незламні: рік боротьби за незалежність, націю, народ

24.02.2023

Сьогодні, 24 лютого, виповнюється 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення росії в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку москва розпочала проти України 9 років тому з окупації Криму у 2014 році.

Вторгненням в Україну росія розв'язала першу у XXI столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної безпеки, встановлену після Другої світової війни, а людство знову зіткнулося з тоталітарним режимом, який прагне силової ревізії кордонів - «рашизмом», що отримав таку назву для означення псевдоідеологіі, замішаної на поєднанні ідей фашизму i більшовизму, нацизму та євразійства, реваншизму i ксенофобії, що прикриваються «православ'ям» та «величчю російської культури».

24 лютого 2022 року змінило мирне життя кожного з нас. Тисячі найкращих українців стали на захист нашої держави і боронять її до сьогодні. Тисячі жінок з дітьми дізналися, що таке рятуватися від війни і наскільки важко вмістити ціле життя в одну валізу. Тисячі – з перших днів вторгнення, стали волонтерами і одночасно - надійним тилом для наших військових. Ми об’єдналися у боротьбі та допомозі в тилу, бо маємо вистояти, маємо здобути Перемогу!

Рік боротьби України проти рашистської навали остаточно відкрив світові сутність терористичного путінського режиму. А згуртовані у боротьбі українці показали світові, що таке потужна та смілива нація!

Україна сьогодні об’єднує увесь цивілізований світ. Синьо-жовті кольори українського стягу в усьому світові символізують стійкість, мужність та згуртованість у боротьбі народу за свою національну ідентичність та незалежність.

У цій кривавій боротьбі ми дізналися, що таке справжні брати, друзі та союзники. Потужна підтримка України міжнародним співтовариством зумовлена усвідомленням провідними державами світу безпрецедентної сили спротиву українського народу, а ще розумінням, що сьогодні Україна стоїть на захисті єдиної, вільної, демократичної Європи.

Дорогою ціною платить український народ за право бути вільним, європейським. Щодня гинуть наші мужні воїни. Щодня ми оплакуємо своїх Героїв. Але не здаємося!

Рік повномасштабної війни - це рік незламних людей, незламної силі волі і незламної країни. Подяка і шана кожному щирому українцеві, хто зі зброєю в руках та добрими справами наближає нашу перемогу! Вічна пам’ять тим, хто на вівтар нашої свободи поклав своє життя! Слава Україні!

Поділитися: