Новорічні іграшки з бісеру - оригінальні прикраси для вашого святкового деревця

19.12.2022

Новорічні ялинкові прикраси з бісеру - це стильно і оригінально. Так стверджує майстриня бісероплетіння з Дубища Тетяна Максимюк, бо знає не з чуток - ці вироби ручної роботи перед святами користуються великою популярністю.

І хоч у нинішній час українцям не до пишних святкувань, та кожна господиня прагне створити в домі хоч мінімальну атмосферу свята, прибрати святкове деревце, бо життя - триває, а дитинство не повторюється.

Бісероплетінням Тетяна Максимюк займається вже чимало часу, добре відомі рожищанам колоритні традиційні жіночі прикраси гердани від майстрині, які вона реалізує як через соціальні мережі, так і на різноманітних ярмарках, які проводяться у громаді.

У цих виробах - різноманіття кольорової гами та мотивів. Та найоригінальнішим, напевно, є гердан з зображенням Володимира Зеленського, який майстриня виготовила після повномасштабного вторгнення росії в Україну, коли за версією видання Politico президент України очолив список наймогутніших людей Європи.

Новорічні ялинкові прикраси, виготовлені Тетяною Максимюк, теж вражають різноманітністю візерунків.

- Виготовляти іграшки я взялася десь три роки тому. Вивчала техніку самотужки, з допомогою інтернет-занять, і зізнаюся відверто, давалося мені це нелегко, - розповідає майстриня.- Та з часом все ж навчилася і гачок правильно тримати, і намистини нанизувати швидко.

За основу, розповідає майстриня, бере пластикову іграшку чи кульку з пінопласту. Далі уважно нанизує на нитку за схемою бісеринки і переплітає гачком.

Зазвичай, до заготовки асортименту новорічної ялинкової атрибутики майстриня береться ще з літа, бо процес цей вимагає часу і зусиль. Виплітає одну за одною іграшки з геометричним візерунком, з зображенням Діда Мороза, з квітковим колоритом барв. І кожна прикраса несе в собі певний символічний зміст.

- Люди прагнуть до чогось нового, оригінального, тому й замовляють такі іграшки. Харків, Мелітополь, Київ - це далеко не вся географія міст, куди відправляла свої новорічні вироби Рожищенська майстриня у мирний час. Хтось купував три-п'ять, а хтось замовляв багато. Так, наприклад, минулоріч продала за один раз оптом все, що нав'язала, - продовжує розповідь майстриня.

За словами Тетяни Максимюк, замовляють такі прикраси і цьогоріч, хоча, звичайно, попит дещо знизився.

Прикрашаючи домашню ялинку, Тетяна Максимюк теж вішає власноруч виготовлені ялинкові прикраси. Більшість - у національних кольорах.

Жінка каже, це своєрідні обереги та символи нашої перемоги. От, наприклад, сині волошки на жовтогарячому тлі - це блакить мирного неба України та стиглі лани пшениці. І хоч ворог невпинно плюндрує наші міста і села, ми віримо - перемога за нами.

Відродимо, відбудуємо, засіємо. Україна була, є і буде...

Поділитися: