Обговорили бюджет громади на 2024 рік і не тільки ...

20.12.2023

Порядок денний постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій під головуванням Володимира Безверхого включав тридцять одне питання.

Спочатку члени комісії розглянули зміни до бюджету 2023 року, які стосувалися внутрішніх перекидок коштів.

Пізніше обговорили затвердження місцевих програм на наступний 2024 рік. Слід зазначити, що зважаючи на обмежений бюджет наступного року, закладений фінансовий ресурс жодної з програм не покриває стовідсотково виконання усіх передбачених заходів.

Представляючи депутатам головний фінансовий документ громади наступного року, начальниця фінансового відділу Ірина Попова зазначила, що бюджет 2024 як ніколи складний та обмежений, фінансовий ресурс громади недостатній. Зокрема, вона зауважила, що вилучення з місцевих бюджетів на користь держбюджету 100 % обсягу надходжень «військового» ПДФО має негативний вплив, орієнтовний обсяг втрат бюджету громади лише за цією позицією складає близько 5 млн гривень.

Натомість позитивний вплив для місцевих бюджетів має збереження частки зарахування ПДФО у розмірі 64 %. При цьому органи місцевого самоврядування зобов’язані додаткові 4 % податку спрямовувати на видатки за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії. Орієнтовний обсяг збереженого ресурсу для громади становить 3 488,6 тис. гривень.

Серед інших питань депутати обговорили затвердження Стратегії розвитку Рожищенської міської територіальної громади до 2027 року та Плану заходів на 2024-2027 роки з реалізації Стратегії розвитку Рожищенської міської територіальної громади до 2027 року.

Заслухали народні обранці та рекомендували винести на розгляд сесії звіти щодо виконання фінансових планів за 9 місяців 2023 року КНП «Рожищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» та КП «Рожищенська багатопрофільна лікарня».

Також члени комісії розглянули та підтримали питання про затвердження тарифів на соціальні послуги комунальної установи "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)" Рожищенської міської ради.

Насамкінець голова постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій Володимир Безверхий прозвітував про проведену роботу та подякував членам комісії за злагоджену роботу, за ініціативність в обговоренні рішень та небайдужість до вирішення нагальних питань життєдіяльності громади.

Задля продовження результативної роботи депутати обговорили та затвердили план роботи Рожищенської міської ради на І півріччя 2024 року.

Поділитися: