Обговорили проблему подолання насильства серед мешканців громади

01.12.2022

Щорічно в Україні в період з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» », яка має на меті привернути увагу до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Сьогодні ця проблема актуальна як ніколи, адже час, в якому ми живемо, активні військові дії травмуюче діють на психоемоційний стан кожної людини.

В рамках цієї кампанії за участі Рожищенського міського голови Вячеслава Поліщука відбулося засідання «круглого» стола, ініційованого директором Центру молоді Рожищенської міської ради Олегом Шварцкопом.

Аби обговорити проблему домашнього насильства, яке, в першу чергу є порушенням прав людини, та намітити спільні заходи інформаційно - просвітницької роботи, направлені на протидію різним формам насильства, до розмови долучилися представники тих служб та державних установ, соціальні партнери, які захищають права громадян, щонайперше, дітей.

«Потрібно розробити спільні, реальні та впливові заходи, спрямовані, перш за все, на попередження такого ганебного явища як насилля. Бо найкраще протидіяти на початках і впливати на ці прояви, аніж усувати їх наслідки.

Війна негативно впливає на психологічний стан людини, тому в громаді зосередили зусилля щодо надання психологічної допомоги уразливим групам населення, яких з кожним днем стає все більше. Таке завдання ставить і Президент, і уряд, бо психологічна стабільність жителів громади – це спокій і розуміння у сім’ях, це виховані діти і перспективна молодь », - зазначив Вячеслав Поліщук.

Учасники «круглого» стола обговорили прояви домашнього насильства, види булінгу та безпечне користування дітьми соціальними мережами. Велася мова про те, як розпізнати насилля і куди у таких випадках звертатися, про аргументацію людей, які страждають від насильства, але не заявляють про пережите приниження.

Результатом зустрічі стали напрацьовані спільні дії щодо профілактики вчинення насильства у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах, превентивні заходи роботи з уразливими категоріями населення, де існує загроза вчинення насилля.

Поділитися: