Обговорили питання розвитку сімейного патронату

11.06.2024

Днями в обласному центрі для представників громад, учасниць проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» відбувся черговий тренінг з інформування та пошуку патронатних вихователів.

Разом з тренеркою Світланою Гуменюк представники служб у справах дітей та майбутні патронатні вихователі обговорили теми патронату над дитиною в системі забезпечення прав дитини та підтримки сімей із дітьми, підтримки зв’язків дитини з власною родиною, догляду, виховання та реабілітації дитини в сім’ї патронатного вихователя, готовність сім’ї до надання послуги патронату над дитиною та інші.

Зауважимо, що патронат — це соціальна послуга з тимчасового догляду та виховання дитини в сім’ї. Поки її біологічні батьки долають складні життєві обставини або на період пошуку нової родини для цієї дитини. Так хлопчик чи дівчинка потрапляє у сімейне середовище, а не в інтернатний заклад. Оплата такої послуги здійснюється з державного бюджету.

Питання необхідності та доцільності розвитку патронату в громаді разом з іншими представниками громад вивчала начальниця Служби у справах дітей Рожищенської міської ради Жанна Дубчук.

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Партнерством “Кожній дитині”, Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Поділитися: