Обговорили створення Центру безпеки та розвиток добровільного пожежного руху в громаді

06.02.2024

Кожна громада зобов’язана забезпечити пожежну безпеку населення. З розвитком і популяризацією в Україні добровільного пожежного руху, все більше громад беруться за створення пожежних дружин на своїх територіях. Рожищенська громада добровільні пожежні формування розвиває у співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА».

На нещодавній робочій зустрічі за участю керівниці Волинського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Ірини Бойко та експертки з юридичних питань Ірини Шелеп, Рожищенського міського голови Вячеслава Поліщука, заступника начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Луцького РУ ГУ ДСНС Андрія Морозовича та інших спеціалістів обговорили можливість та головні аспекти створення і організаціі на території Рожищенськоі громади Центру безпеки та розвиток добровільного пожежного руху як дієвий інструмент формування сучасної системи цивільного захисту.
Основним лейтмотивом зустрічі стало твердження про те, що діяльність формувань добровільного пожежного руху має особливо важливе значення саме для сільських територій, адже коли трапляється лихо, місцеві добровольці готові швидко зреагувати на ситуацію й до прибуття основних сил рятувальників розпочати дії щодо локалізації надзвичайної події. Така співпраця добровільних пожежників та професійних рятувальників попереджує значні матеріальні та людські втрати при виникненні надзвичайних ситуацій, забезпечуючи вчасну допомогу мешканцям віддалених населених пунктів у разі виникнення надзвичайних ситуацій.
Отож напрацювання щодо вдосконалення системи цивільного захисту на місцевому рівні тривають. Адже це питання набуває надзвичайної актуальності у час воєнного стану в країні.
Поділитися: